om en vecka är det ett år

hej. en vecka sen jag bloggade sist. säger väl en del om hur tråkiga mina söndageftermiddagar är.. veckan har varit ganska bra.. igårkväll var jag sara emelie rikard rickard och sebbe hos carro i vetlanda... skulle grillat i östanå men a, vi gjorde upp en eld, sen åkte vi och köpte pizza och åt runt elden :P sen badade jag och sara, på riktigt faktiskt, minst en halvtimma :) det va härligt. jag tycker om sara. carro och emelie "badade" också, fast dom sprang bara ner i vattnet, la sig ner, och sprang upp igen. veklingar. hemma hos carro tittade vi mest på film och mös. sexspelet blev även en favorit ;P inatt kom jag hem samtidigt som brevbäraren : P han frågade om jag hade haft en bra natt. jag sa att jag hade det. sen cyklade han vidare och jag gick och la mig och somnade till fågelsång. i måndags var vi på linköpings universitet med skolan och jag har bestämt mig för att aldrig plugga så mycket som dom gör dät. det är helt enkelt inte värt det. (vad är egentligen värt något?) sen hade jag egentligen tänkt åka till linköping med alex i lördags, men stackarn blev sjuk. hon är förresten väldigt bra, min alex :) idag har jag varit med en annan söt tjej, emelie, solade och tittade på en film som faktiskt var mycket bättre än jag förväntat mig.

det var en grej till jag skulle skriva kom jag på nu... att poplars hoppar av hästpojken. stackars lilla söta martin. jaja, jag tror dom klarar sig utan honom.. dom har ju fått en bra start iaf ;) förresten så är basisten, joel alme väldigt braaaaa, längtar lite efter hans soloplatta som släpps snart.



trots en bra vecka så är jag inte precis på topp.. om en vecka är det ett år. ett jävla år. jag har ont i magen. vet inte hur jag ska klara det här.

tiden har inte rört sig här på ett år
känslan av dig sitter kvar lika stark nu som då
ett år sedan bomben föll
när orden föll från hundratals läppar föll också jag,
föll med orden, med bomberna
jag ville inte släppa taget
(ville tro att alla ljög, att det var en mardröm
det var en mardröm, fast i verkligheten, i livet
inte på låtsas, i sömnen som jag hade önskat)
kändes som att alla kunde hantera det på sitt sätt
men jag var en hjälplös nybörjare och jag ville inte lära mig
kanske var det mitt sätt att hantera det
ge det tid, sa ni
ge det tid, så att tid blir acceptans
jag kommer kanske aldrig riktigt acceptera
i mitt hjärta finns du alltid kvar
lika levande nu som då
det kan ingen bomb i världen ändra på
<3

högt över taken

i helgen gick ingenting som planerat, som vanligt.. fredagen i tranås blev ingen större hit, blev lite bättre när vi åkte ut till kallejojjecallejakobs replokal och tittade på sunes sommar.. lördagen började med mig och emelie, halvsjuka i en säng i hennes farmors hus i ö-mo. sen blev det glass på torpön med sebbe och sen hem till alex, men istället för linköping på så åkte jag och alex ut i skogen på fest, kände mig som the biggest disser men dom andra hade det nog bra utan mig. hela kvällen och natten blev som ett godisregn av pussar, folk, fylla, närhet, skratt, musik och stjärnor. jag tjänade 50 kronor och 2 euro haha. idag på morgonen när jag vaknade upp i en stökig och ganska oskön säng fick jag panik och trodde aldrig jag skulle komma hem, men sen sa alex att det ordnar sig och så sov vi lite till. sen åkte jag skåpbil och gick runt på anebysmåstadsgatorna i aprilsolen i nästan två timmar, drack loka och lyssnade på kent och tyckte det var bästa medicinen mot bakfylla ever. när jag kom hem blev det kanelbullar och vanlijhjärtan på altanen med mamma och lillebror. nu så har helgen återigen lämnat mig och snart är det skola igen, men inte förrens på tisdag, imorgon ska vi till linköping med klassen. jag fick lite ångest när jag såg att kristian anttila ska till popadelica... fan. jag måste dit. men jag ska ju till stockholm.. åh jag vet inte hur jag ska göra. jag antar att det löser sig. nu ska jag strunta i allt och alla och gå ut och gå med tiger lou i lurarna. puss


image30
(jag saknar frankrike)


jag vill att du ska gömma dig i min ficka och alltid finnas kvar hos mig.
jag har insett att allt är så himla litet och sårbart 
egentligen kan man inte lita på någonting
(vi är så himla små)


jag har en sak att bekänna, jag har bevakat blondinbellas blogg hur länge som helst, längre än hon varit "känd". hehe. hon är så himla blåst. roligt iallafall att någon tar sig tid att skämta med henne! tack stureplan.se för den här telefonintervjun!
http://www.stureplan.se/frame.php?main=/articles/7052/


lille napoleon

en person som är väldigt bra på att skriva mejl som lämnar mig med ett leende på läpparna är kristian anttila. singel i maj och album i juni :D:D:D:D bra singelval också, smutser. jag längtar efter att höra studieversionen av "när ingen annan ser" och "kapten" mest... båda dom låtarna är så otroligt bra live. särskilt "när ingen annan ser" akustiskt på emmabodafestivalens indiedagis (som för övrigt arrangerades av jerry boman (musikenligtjerry.blogspot.com)) åh vad jag saknar det. att bara sitta trött och överlycklig i ett husvagnsförtält med alis i knät, madde brevid, en festivaldag bakom sig och en framför sig och kristian en halvmeter framför sig och lyssna på finfint gitarrplinkande och akustiska låtar som trots att herr anttila var bakis och glömsk gjorde sig så bra i sommarregnet.

image25


high drama


markus krunegård är en duktig man... asbra både i radio, i hets och i laakso och nu har han gjort en väldigt fin soloskiva också minsann... har ju även skrivit texten till "up in the air" med johnossi som får bli dagens låt tillsammans med anna ternheims version av shoreline.

i fredags fyllde min mamma år, vi fick nycklarna vårt nya hus och jag började känna mig lite friskare. lördag och söndag ägnade jag åt sömn, snöhat och tillfriskning och idag va jag i skolan igen efter en kort visit på sjukhuset (läkaren bekräftade typ mest att inga infektioner fanns kvar i kroppen och att vi kan vänta ett tag med operationen, skönt.) faktiskt ganska kul att komma tillbaka till skolan.

mina kusinbarn har varit här hela veckan. om jag i framtiden ska ha barn osv så ska jag ha en man som älskar att byta blöjor, torka snoriga näsor, göra välling mitt i natten, packa dagisväskor och ta hand om sjuka barn. barn är äckliga. jag vill bara ha den mysiga biten, sagoläsande på en filt i solen, gå till lekplatsen, mata ankor, godnattmysa, busa och sånt. ska jag någon gång skriva en kontaktannons ska det stå "manlig kvinna söker kvinlig man".
 
efter skolan idag kom rikard till mig och vi skulle "plugga matte" det gjorde vi också.. typ fem tal :) duktigt.. heh. sen åkte vi crosscart som dårar på vägarna och höll på att välta, köra i lerpölar, köra in i träd och annat sånt som får adrenalinet att pumpa. och så var vi och tittade lite i vårt nya hus.. imorgon ska jag måla i mitt rum men nu ska jag krypa ner under täcket och sova en stund.

förresten så såg jag att babyshambles inte alls ställer in hultsfredsspelningen :) kanske ska överväga att jobba där ändå.. sebbe kan nog fixa jobb :P åh jag är så glad att va frisk igen och att man äntligen märker att sommaren kryper närmare och närmare. vill att denna veckan ska bli så bra det bara går. på onsdag ska jag och rikard och kanske nån mer sova hos sara. det blir mys :) och i helgen blir det linköping. men nu: sigur rós och sömn.

satsa det sista på mirakel

jag vill bli frisk och dra iväg... vartsomhelst nästan. sol uppskattas alltid men just nu känns det inte så himla viktigt. något som är viktigare är den där känslan av frihet som infinner sig i kroppen när man är påväg någonstans helt utan krav och gränser. när man inte riktigt vet vad som väntar, man vet bara att man för ett tag kan glömma det jobbiga man lämnat bakom sig. jag tror det är viktigt att göra så ibland, ta en paus ifrån vardagen. jag är ganska trött på sverige, förra veckan var det jättefint vårväder och igår snöade det... sen finns det väl fler anledningar till att va trött på sverige tillexempel så är det ju som "bimbo boy" skriver i sin blogg : Man slår larm om att vi människor blir allt fetare och att vi bör äta hälsosamt. Ändå är priset på frukt och grönsaker överdrivet högt. Man uppmanar alla att donera blod och organ för att rädda liv. Ändå tillåter man inte homosexuella donatorer. Man vill att alla ska arbeta. Ändå får folk inte tillräcklig hjälp av Arbetsförmedlingen för att hitta jobb. Man anser att kvinnor ska ha samma rättigheter som män. Ändå gör man skillnad på mäns och kvinnors löner. Man vill att vi ska resa kollektivt för att stoppa klimatförändringen. Ändå höjs priserna för buss- och tågresor. Man oroar sig för barns psykiska hälsa. Ändå ökar man pressen genom att införa betyg och nationella prov i låg ålder.

image24

Håkan Hellströms nya album är inte fy skam.. tyvärr så drar faktumet att "de fyra årstiderna" i stort sätt är Florence Valentins "pokerkväll i vårbygård" ner beyget rejält... undrar vad Håkan tänkte på när han skrev den.... hade jag varit Love Antell hade inte jag varit så himla glad iallafall...

ramdidam

att pete skiter i sin drogrehabilitering och nu har fått fängelse och allt det där gör ju inte mig mer sugen på hultan precis... åh, följ med mig på arvika! nu mår jag lite bättre förresten. har ätit glass, det är bra för både kroppen och själen och allting har jag hört. en väldigt bra grej för er som följer många bloggar är bloggkoll.com! check it out.

image23


(Ram Di Dam - Sex Drugs N'Frisbeegolf kan väl få bli dagens halvkassa men roliga soundtrack. påminner så jävla mkt om sommaren 07. jag har precis insett att jag saknar min sommarvän)

hjärtat gör mig blind

jag har varit på sjukhuset varje dag sen i måndags. nu ska jag titta på eternal sunshine of a spotless mind, himla fin film, se den om du inte gjort det, gör det även om du sett den innan förresten för den är värd att ses om och om igen. jag hatar att vara sjuk. jag hatar att skriva att jag är sjuk och det måste vara väldigt ointressant för er att läsa att jag är sjuk.

image22

hela världen är så underbar

när man är korkad, tom och glad

(du är som en bit glassplitter i mitt hjärta men någonstans inuti mig finns ändå en lyckofylld varelse som rullat ihop sig och på något sätt bosatt sig i min mage (jag tror att det kanske är det som kallas hopp) den får mig att vilja se ljust på saker och jag vill att allt ska bli så bra som möjligt. ändå vågar jag inte bygga upp några förhoppningar, för varje gång mina förhoppningar och förväntningar krossas går den där lilla lyckovarelsen sönder mer och mer.)

shoreline

just när blogg.se inte fungerat så har jag varit så himla sugen på att blogga. men.. aa. nu när det funkar ingen är jag inte alls lika pepp. det är så med ganska mycket, vill man göra något vill man det mest när det är som minst möjligt. men liksom, vem gör jag det här för? det är helt meningslöst. dåligt tidsfördriv. kanske är det för att jag gillar att läsa andras bloggar och hoppas att kanske någon tycker det är intressant vad som pågår i mitt huvud och i min vardag. men jag kan ju inte ens skriva. jag är inte så himla bra på något egentligen. jag gick inte till skolan idag, skönt att kunna skylla på halsont. jag är i stort sätt frisk nu, orkade bara inte gå dit. det gör ingenting egentligen för jag hade ändå inte gjort något vettigt idag.
j a g   s k a   b ä t t r a   m i g
men idag måste jag få göra som jag vill. strunta i allt och bara sova hur mycket jag vill. (jag vill inte vakna förrens i sommar) det är ganska kaotiskt i min lilla hjärna för tillfället. eller vadå för tillfället, den verkar tyvärr ha den dåliga vanan att alltid vara tungt trafikerad av tankar som tar upp för mycket tid plats och hjärnkapacitet. känns lite som att jag krymper eller något, har gått ner två kilo och samtidigt har jag inte precis blivit starkare inuti. nu ska jag stänga in mig på mitt rum och lyssna på sígur ros och rita klart på en teeshirt. sen måste jag köpa mer textilfärg och även håkans nya album.. i'm bad och har bara laddat ner det än så länge.. men det ska det bli ändring på. den som har läst hit är en idiot. eller har kanske bara väldigt gott om tid att slösa på mig. tack och förlåt.


några små låttips:
lykke li - i'm good, i'm gone
the shins - new slang
tiger lou - you can't say no to me
elias & the wizzkids - the dance
maia hirasawa - the worrying kind
kristian anttila - körsbär
the hoosiers - worst case scenario
klaxons - gravity's rainbow
beirut - postcards from italy
broder daniel - i'll be gone
those dancing days - hitten
kate nash - nicest thing, birds & foundations
arctic monkeys - old yellow bricks
flair - snowflakes (in love)
säkert feat petter - logiskt
svenska visor att röja till - tåget
baden-baden - the book
paolo nutini - last request
josé gonzález - cycling trivialities & time to send someone away
the magnetic fields - busby berkeley dreams
the kooks - see the world (och allt annat med dom också)
och som alltid:
iron & wine - such great heights
massa kentlåtar (nån dag kommer en lista med bara kent)
(och almedal, lasse lindh och håkan hellströms nya skivor är väldigt fina alla tre)
ok det blev lite fler än jag tänkt mig men vafan, det är säkert ingen som läser ändå. alla ovanstående låtar är värda att stå här så jag tänker inte ta bort någon. skulle kunna fylla bloggen med enbart sånnahär listor, det finns så otroligt mycket bra musik... men då skulle jag väl tappa varenda läsare och det vill jag ju trots allt inte.


RSS 2.0